albufeira

Albufeira

Albufeira, het mooiste plekje van de Algarve. Waar je rustig kan relaxen op het strand of genieten van een overheerlijke sangria op het terras, is ook een bruisend nachtleven.  Je kan er namelijk ook super goed feesten.  In Albufeira kan je naar de sfeervolle bars gaan in de oude binnenstad, maar je kan ook tot de vroege ochtenduren dansen in de clubs op ‘de strip’. Daarbij zijn er ook super veel activiteiten te doen en dingen te beleven in Albufeira!

Doordat Albufeira helemaal in het zuiden van Portugal ligt, is het er zomers gemiddeld rond de 30 graden en regent het er bijna nooit. Jaarlijks komen er duizenden jongeren naar toe. Het overgrote deel is Nederlands, met af en toe wat Engelsen en Duitsers ertussen. In de meeste bars en clubs werken dan ook vooral Nederlanders. Albufeira is op te splitsen in twee delen. ‘het oude deel’ en ‘het nieuwe deel’. Het oude deel staat bekend om de gezellige sfeer. De lekkerste en gezelligste restaurants zijn dan ook daar te vinden. Daarbij zijn vooral de leuke winkels in het oude deel. In het nieuwe deel is echter een hele andere sfeer. Waar je overdag in het oude deel nog wel eens ouderen en gezinnen tegenkomt, zal je in het nieuwe deel veel meer jongeren zien. Het nieuwe deel komt daarom in de avond pas écht tot leven. Op de strip van wel 3 km lang, bevinden zich ongeveer 80 clubs en bars. Keuze genoeg! 

Activiteiten

In Albufeira kan je natuurlijk relaxen. Maar voor de actievelingen onder ons kan je in Albufeira ook super gave activiteiten doen.

Ben je een echte waaghals en niet bang voor hoogtes?Er zijn meerdere bedrijfjes in Albufeira waar je kan parasailen. Je gaat dan met een soort van parachute achter een speedboot hoog de lucht in.

Vaar mee in een boot met een glazen dek. Hierdoor kan je door de bodem heen kijken en allerlei vissen zien. Deze tours zijn bekend omdat je voor Albufeira heel veel dolfijnen kan spotten.

Als je je vakantie goed wil beginnen, doe dan mee aan een kroegentocht. Hierdoor  leer je meteen de leukste bars en clubs kennen.

De clubs/bars

Je hebt bars en clubs in het nieuwe- en in het oude deel van Albufeira. In het oude deel zijn vooral feestcafés te vinden. In het nieuwe deel zijn vooral de grotere bars en nachtclubs. Deze bevinden zich allemaal op ‘de strip’ Er zijn ongeveer 80 bars/clubs alleen al op de strip.

Als je echt voor gezelligheid gaat, dan zit je in het oude deel perfect. Hier vind je super gezellige feestcafés en bars. Voorbeelden van bekende feestcafés zijn:
-Bloopers
-Fiesta
-Ricky’s Bar

In het nieuwe deel van Albufeira zijn de meeste bars/clubs te vinden. Deze liggen allemaal aan één lange straat: ‘De Strip’. Bekende clubs en feestcafés zijn:
-Club Heaven
-Club Vida
-Celebration